Bästa outdoor-böckerna 2020

En ljudbok är det bästa sällskapet att ha med sig ut på vandring eller andra äventyr. Det ger dig något att sysselsätta hjärnan med under tiden som du rör på kroppen.

De största ljudbokstjänsterna på marknaden går att ta med sig vart du än ska. Allt du behöver är din mobiltelefon och ett par hörlurar. Du kan till och med lyssna på ljudböckerna offline, genom att ladda ner de böcker du vill lyssna på innan du ger dig iväg.

Ljudböcker som passar för aktiviteter utomhus

Ljudböcker är ett bra sätt att hämta inspiration inför dina egna äventyr. Så varför inte ta med en ljudbok av någon som har gjort en spännande resa före dig? Här ger vi några tips på ljudböcker som finns hos de mest kända ljudbokstjänsterna och har friluftsliv och äventyr som tema.

Doppler av Erlend Loe

Karaktären Anders Doppler lämnar samhällets och familjelivets kravfyllda tillvaro och flyttar ut i skogen. Detta är en kultförklarad roman som får dig att både skratta och ifrågasätta samhällsstrukturen på samma gång.

Walden av Henry David Thoreau

Den här essän publicerades redan 1854, och har hunnit påverka många läsare sedan dess. En man bosätter sig i skogen och lever i samklang med naturen, samtidigt som han grubblar över samhället och industrialismen som växer till sig en bit därifrån.

Storm av Karl Eder

För dig som gärna seglar är Storm en spännande roman som delvis är baserad på verkliga händelser. Fyra personer seglar över Atlanten i en liten segelbåt, och ställs inför de utmaningar som det innebär att vara totalt isolerad från omvärlden mitt ute på havet.

K2 – på liv och död av Fredrik Sträng

Det kanske inte låter så lockande att lyssna på en berättelse om en klättringsolycka, samtidigt som du själv befinner dig på hög höjd. Men den här boken speglar också mycket av stämningen och naturvyerna som författaren upplevde under sin bestigning av K2. Om det är någon bok som visar på såväl faran som tjusningen i att utmana naturkrafterna så är det den här.