Utrustningen är a och o för att du verkligen ska kunna njuta av dina favoritaktiviteter. Paddling, cykling och vandring är alla utbredda materialsporter med en stor marknad som kan vara svår att navigera sig genom på egen hand. Här kan du klicka dig vidare och läsa våra utrustningsguider skapade både för dig som är nybörjare eller en redan frälst multimotionär som vill lära sig mer om sina favoritaktiviteter. 

Om du tar hand om din utrustning håller den längre. Viss utrustning kräver att du förvarar den på ett speciellt sätt medan annan utrustning inte kräver lika mycket. 

Mindre utrustning kan få plats i hemmet, medan större utrustning som en kajak eller cykel kräver lite större utrymme. Om du bor i villa och har tillgång till ett garage kan du förvara delar av din utrustning där. Men bor du i en lägenhet kan det vara svårt att få plats med en kajak eller cykel. Då kan det vara en bra idé att hyra ett förråd.

Prinsens Lager erbjuder uthyrning av både kallförråd och varmförråd. De finns i flera av Sveriges större städer.

Även utrustning som liggunderlag och sovsäckar mår bra av att förvaras på lite större ytor, eftersom de helst inte ska ligga trångt och inrullade i sina förvaringspåsar. Det optimala för sovsäcken är att förvara den upphängd.

En sovsäck mår bra av att förvaras luftigt för att den ska kunna bevara sina isolerade egenskaper bättre. Även liggunderlag som är uppblåsbara bör ligga helt utrullade med en öppen ventil.

En kajak mår bäst av att förvaras inomhus för att påverkas så lite som möjligt av väder och vind. Undvik gärna att lägga en kajak direkt på golvet. Det bästa är om du kan använda dig av en vägghållare eller kajakhållare, vilket kan vara svårt att få plats med i hemmet.

Det viktigaste av allt när man förvarar sin utrustning är att inte lägga det direkt på golvet för att skydda den mot fukt och väta. Försök att förvara utrustningen hängandes eller på hyllplan.