Så packar du lätt för långa vandringsturer

Att bege sig ut på en lång vandring är inte bara ett sätt att utforska naturen och testa sina gränser, utan det ger dig även möjlighet att komma ner i varv. För att få en så härlig vandringsupplevelse som möjligt gäller det att packa rätt och lätt.

Här kommer därför några packningstips för din nästa vandringstur!

1. Planera och prioritera

Innan du börjar packa bör du sätta dig ner och planera din vandring. Kolla till exempel upp hur väderprognosen ser ut och undersök hur terrängen är där du ska vandra. Detta hjälper dig att prioritera och bara ta med dig det allra nödvändigaste.

2. Satsa på lätta material

Idag finns en mängd ultralätta alternativ för både tält, sovsäckar och kläder. Genom att välja dessa material minskar du vikten av din ryggsäck avsevärt.

3. Välj produkter med flera användningsområden

En mångsidig kniv, kläder som kan användas i olika väderförhållanden och mat som kan tillagas med minimal utrustning är exempel på produkter som kan spara utrymme och vikt.

4. Lämna allt onödigt hemma

Fundera över vad som verkligen behövs för att hålla dig nöjd och glad under vandringen och uteslut allt som känns onödigt. För att få till en lätt packning gäller det helt enkelt att skära ner på vissa bekvämligheter.

5. Rulla kläderna istället för att vika dem

För att optimera utrymmet i din ryggsäck kan du rulla dina kläder istället för att vika dem. Detta minskar inte bara volymen utan hjälper också till att undvika skrynklor.

6. Packa “lätt” men näringsrik mat

Det är så klart viktigt att ha med sig god mat som ger dig tillräckligt mycket energi, men försök att välja näringstäta alternativ som inte väger så mycket. Planera vad du ska äta under vandringen och undvik att ta med dig onödigt mycket mat.

Det är lite av en konst att packa det man behöver utan att ta med sig för mycket, men vi  hoppas att dessa tips kan ge värdefull vägledning inför din nästa vandring.