Här är knepet som ger dig billig reseförsäkring

När du ska ut och resa är det viktigt att du har en bra och giltig reseförsäkring. Oftast ingår det någon form av reseförsäkring i din hemförsäkring, men den täcker långt ifrån allt.

Du kan dock få en riktigt prisvärd försäkring genom att betala resan med ditt kreditkort. Om du betalar 50 eller 75 procent av resan med ett kreditkort ingår det nämligen en kompletterande reseförsäkring helt utan extra kostnad. Det kan vara ett billigare alternativ än att teckna en separat reseförsäkring.

Har du inget kreditkort, eller funderar du på vilket kreditkort som passar bäst för dig? På kreditkort.nu kan du jämföra olika kreditkort och vad som ingår i deras reseförsäkring.

En bra reseförsäkring räddar liv och sparar pengar

När ska du ut och resa är det viktigt att ha en reseförsäkring med ett omfattande reseskydd. Den kan rädda liv och spara pengar.

Du kan aldrig förutspå vad du kan råka ut för på resan. Visserligen kan du minimera riskerna men det räcker inte alltid.

Reseförsäkringen som ingår i hemförsäkringen och reseförsäkringen som du får när du betalar med ett kreditkort kompletterar varandra väldigt bra. Har du de båda skydden behöver du sällan teckna någon ytterligare försäkring.

En bra reseförsäkring bör innehålla

  • Avbeställningsskydd
  • Resestartsskydd
  • Olycksfallsskydd
  • Förseningsskydd för person
  • Förseningsskydd för bagage
  • Skydd för att avbryta resan
  • Självrisk för hyrbil och hemförsäkring

Om reseförsäkringen dessutom innehåller nödbiljett och nödkontanter är det ett extra plus. Tilläggsförsäkringarna på kreditkort gäller oftast i upp till 45 dagar, vilket är fullt tillräckligt för en lite längre semester. Reseförsäkringen som ingår när du betalar resan med ditt kreditkort gäller över hela världen.

Extremsporter kräver en separat reseförsäkring

Det är vanligt att reseförsäkringen som du får genom din hemförsäkring och den kompletterande reseförsäkringen som du får genom ditt kreditkort inte ger ersättning om du har deltagit i någon riskfylld aktivitet.

Om du ska vara med på någon riskfylld aktivitet eller utöva olika extremsporter kan du alltså behöva teckna en helt separat försäkring. Dessa försäkringar är oftast ganska dyra och gäller bara under kortare tidsperioder, som till exempel ett par dagar eller en vecka.

Innan du tecknar en separat reseförsäkring som täcker extremsport bör du därför jämföra vad de olika försäkringsbolagen erbjuder. Titta gärna lite extra på ersättningsbeloppet och andra villkor som ingår i försäkringen.